Fotosessie zomer 2016

Vandaag (vrijdag 8 juli) was er weer een fotosessie. Dit keer vond hij plaats in de tuin van de woning van Koning Willem-Alexander en zijn gezin. Vanwege een lichte hersenschudding was het even onzeker of Koningin Maxima er bij kon zijn , maar het gezin was compleet. Ook Prinses Amalia die een dag eerder haar enkel had verstuikt en op krukken liep.

3-prinsessen
gezinsfoto koning-en-koninginkoning-en-prinses-van-oranje Copyright: RVD – Fotograaf: Patrick van Katwijk

 

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Nog meer beeld

Foto’s: ANP – PPE – MPE – Robin Utrecht –Yvonne van Woudenberg Deel I – Yvonne van Woudenberg –

Video: RoyaltyMagazine

Na het poseren was er voor de aanwezigen journalisten nog de gelegenheid wat vragen te stellen aan de Koning en de Koning en die vragen gingen over verschillende onderwerpen.

De gebruikelijke vragen over vakantie en hoe het op school is gegaan met de prinsessen werden weer gesteld. Koning Willem-Alexander vertelde dat ze nog steeds allemaal mee willen op vakantie, over de invulling van de vakantieplannen wilden hij (zoals ook bij eerdere persmomenten) niets kwijt. Met de meiden gaat alles goed op school, ze hebben veel interesses en willen van alles uitproberen. Prinses Amalia gaat komend schooljaar als bijvak Chinees volgen, haar interesse hiervoor is gewekt tijdens de reis naar China (voorafgaand aan het staatsbezoek) liet het paar weten.

Verder kwam de Olympische Spelen aan de orde , dat de Koning zou gaan had de RVD bekend gemaakt. De Koning heeft geen sport waar hij extra naar uitziet. Hij zei verder dat  ‘de kans dat we met de kinderen naar Rio gaan is aanwezig, dat zit er wel in’. Een vakantie in Argentinië wordt er niet aan vast geplakt.

Ook de Nijmeegse Vierdaagse kwam ter spraken en nee de Koning doet niet mee , hij komt alleen kijken.

De hersenschudding van Koningin Maxima en de verstuikte enkel van Prinses Amalia kwamen ook ter spraken. Ze was af en toe nog wat duizelig, maar het ging wel goed, vertelde Koningin Maxima. Op de vraag of hij zijn dames extra helpt liet de Koning weten dat Prinses Amalia kon zich zelf wel redden , maar Koning Willem-Alexander moest wel zijn best doen zijn vrouw rust te laten houden vertelde hij.

Ook de openstelling van Paleis Noordeinde kwam aan de orde,We willen mensen mee laten genieten” aldus de koning van het mooie paleis. Via digitale media kunnen mensen al een indruk krijgen maar er gaat niets boven het zelf ervaren en beleven. In de zomer is het op zaterdag wat minder druk dan anders, dus was er een mooie gelegenheid om publiek toe te laten. Weliswaar niet zoveel mensen, maar als het een paar jaar kon worden volgehouden, konden toch velen een kijkje nemen.

Beelden van het (grootste deel) van het gesprek met de pers kun je HIER bekijken.

Buiten de draaiende camera’s werd sprak het Koninklijk paar hun medeleven uit aan de familie van de twee militaire die een dag eerder omkwamen.

Ook werd er nog gesproken over  de renovatie van het Binnenhof en alle aanpalend gebouwen. De Tweede Kamer vindt het geen goed idee om in die tijd op Prinsjesdag de Troonrede in de Ridderzaal te laten voorlezen. De koning werd gevraagd naar zijn gedachten hierover. Voor het lezen van de Troonrede staat alleen de dag vast, zei Willem-Alexander. Verder is het aan de uitnodigende partij – de Staten-Generaal – te bepalen waar het feestje wordt gehouden. ‘We worden uitgenodigd’- en waar hij dan moet komen? Het maakt niet uit.

Ook werd er gesproken over de vernieuwde rol voor Prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander.  De koning antwoordt dat hij niet wil en kan spreken voor zijn moeder. Iedereen kan echter zien dat ze nog actief is, dat ze hem waar kan ook vertegenwoordigt, en verder doet ze dingen die ze leuk vindt en brengt tijd met haar kleinkinderen door. Koning Willem-Alexander heeft het idee dat ze vol goede moed aan die nieuwe fase is begonnen; de drie jaar waren in elk geval wat hem betreft ‘voorbij gevlogen.

2 gedachten over “Fotosessie zomer 2016

  • 13 jul 2016 om 7:31 pm
    Permalink

    Mooi verslag van een kleurrijke fotosessie van het koninklijk gezin. Het is eigenlijk wel weer eens wat anders geworden zo met prinses Amalia op krukken.. De meiden worden groot, vooral prinses Alexia is een dametje geworden de laatste tijd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.