Nieuwsoverzicht week 21

Meer linken naar beeldmateriaal en informatie zal nog volgen!

Prins Constantijn reist het hele land door voor Startup Fest Europe

Constantijn-on-tour-during-Startup-Fest-Europe-25-May-2016-photo-by-Mike-Breeuwer-Flickfeeder-IMG_1900_26404158-1024x689 Constantijn-on-tour-during-Startup-Fest-Europe-25-May-2016-photo-by-Mike-Breeuwer-Flickfeeder-IMG_1977_27373686-731x1024

Constantijn-on-tour-during-Startup-Fest-Europe-25-May-2016-photo-by-Mike-Breeuwer-Flickfeeder-IMG_2037_24600688-1024x676
Fotograaf: Mike Breeuwer. Bron: Flickfeeder / Startup Fest Europe

Prins Constantijn bezocht verschillende bijeenkomsten in het kader van ‘Startup fest Europe. 24 mei was de Prins bij de opening in de Beurs van Berlage. Een dag later (25 mei) ging Prins Constantijn  als  voorzitter van Startup Fest Europe het hele land door.  Hij begon zijn dag op het Water Tech Fest in Leeuwarden. Daarna was hij in Enschede voor The Future of High Tech. Daarna volgende Eindhoven en de dag eindigde met een toespraak tijdens het diner op Techilicious waar startups en investeerders “dine to deal”

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan Europees Parlement

Koning Willem-Alexander hield woensdagmiddag 25 mei een toespraak tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De Koning had tijdens het bezoek ook een ontmoeting met  Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement (EP),  de fractievoorzitters van het EP en de Nederlandse Europarlementariërs. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PVEU) en een ontmoeting met medewerkers van de Nederlandse ambassade.

Activiteiten

  • Koningin Máxima hield maandagochtend 23 mei 2016 in Pakhuis West in Amsterdam de openingstoespraak bij The Innovation Summit, een conferentie over vrouwelijk ondernemerschap.
  • Maandagmiddag (23 mei) was Koningin Máxima aanwezig bij de oratie van professor Saradindu Bhaduri in de Kloosterkerk in Den Haag.
  • Prins Carlos hield op woensdag 25 mei 2016 de vijfde Rede van Fryslân. Het onderwerp is de circulaire economie, een systeem waar het opnieuw van goederen centraal staat.
  • Koningin Máxima gaf, als erevoorzitter van het platform van ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’
  • Woensdagochtend 25 mei op basisschool Kruisboelijn in ‘s-Hertogenbosch het startsein van de derde editie van de actie “Klassiek Geeft” van NPO Radio 4, een inzameling actie voor het Leerorkest.
  • Koningin Maxima sprak die zelfde dag (25 mei) in het Mauritshuis in Den Haag met aanwezigen van het evenement Inspiring Perspectives.
  • Woensdagavond (25 mei) was Koningin Máxima samen met Koningin Mathilde van België aanwezig bij één van de finaleavonden van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016 bij in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel.
  • Koningin Máxima reikte donderdagochtend 26 mei de Appeltjes van Oranje 2016 uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix waren ook bij de uitreiking aanwezig.
  • Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opende op donderdagmiddag 26 mei 2016 de gerestaureerde stationsgebouwen van vliegveld Ypenburg.
  • Donderdagavond (26 mei) reikte Koningin Máxima in Eindhoven de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.