Terugblik 2011

Op de valreep  toch nog een terugblik op het afgelopen jaar. Ik heb gekozen het niet per maand te doen maar per onderwerp. Het is een selectie voor meer gebeurtenissen kijk ook eens op fanvanmaxima.nl , kleineroyals.blogspot.com of in het nieuwsarchief van koninklijkhuis.nl.
Ik wil iedereen ook nog een fijne jaarwisseling en een gezond , gelukkig 2012 wensen!

Fotosessie in Lech
Op 19 februari was het weer zover. De fotosessie in Lech.  Naast de koningin , Prins Willem Alexander , Prinses Maxima , prinses Amalia , prinses Alexia , Prinses Ariane , Prins Constantijn, Prinses laurentien, Gravin Eloise , Graaf Claus Casimir en Gravin Leonore waren dit keer ook prins Friso , prinses Mabel , Gravin Luana en Gravin Zaria er bij. In DIT logje staan linkjes naar foto’s en filmpjes. 

Geboorte en doop Paola.

Op 25 februari mochten Prinses Margarita  en Tjalling hun tweede dochter verwelkomen. Het meisje kreeg de naam Paola.  Amper een maand na de geboorte werden er foto’s vrijgeven van het gezinnetje. De foto’s vind je HIER. De jongste dochter van Prinses Margarita en Tjalling en het zusje van Julia werd gedoopt op 18 September gedoopt in de Willibrorduskerk in Wassenaar.  Klik HIER voor twee officiele foto’s van de doop.

Bezoeken aan het buitenland.
Ook in 2011 hebben koningin Beatrix , prins Willem Alexander en Prinses Maxima weer wat bezoeken aan het buitenaland afgelegt.  Op 8 maart stond er een staatsbezoek aan Oman gepland, door de onrust daar ging het nier door. Wel bracht koningin Beatrix samen met kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima een  privé bezoek aan de Sultan van Oman. Hierna gingen ze door naar Qatar waar ze van 9 maart t/m 11 maart een Staatsbezoek aan brachten. Op 28 maart stond voor prins Willem Alexander en prinses Maxima de volgende reis al op het programma. Ze brachten namelijk van 28 maart t/m 31 maart een officieel bezoek aan Vietnam. Nog maar net bijgekomen van de reis naar Vietnam brachten de prins en prinses van 12 april tot en met 15 april samen met koningin Beatrix een staatsbezoek aan Duitsland. Het laatste staatsbezoek van 2011 was van 29 oktober tot 5 November. Toen  brachten koningin Beatrix , Prins Willem Alexander en prinses Maxima een Officieel bezoek aan Caribisch deel van het Koninkrijk: Aruba en Bonaire.


NLDoet
Ook dit jaar staken leden van de koninklijke familie tijdens NL doet hun handen uit de mouwen. Dit jaar deden ze dat op 18 en 19 maart. De Koningin, Prins Bernhard, Prinses Annette en Prins Pieter-Christiaan deden verschillende dingen voor voor Stichting Grote Broer in Nijmegen.  Zij hielpen hier met schilderen en beplakken van muren en plafondelen. Prins Willem Alexander en Prinses Máxima  serveerden een feestelijke ‘High Tea’ aan de bewoners van ‘De Opmaat’ (een verzorgingshuis in Monster.) Prins Floris en Prinses Aimée  hielpen een middag op de ziekenboeg van de opvang Dak- en Thuislozen Havenzicht in Rotterdam. Ze maakte daar met de aanwezigen de gemeenschappelijke ruimte gezellig en versierden zij taarten. Daarna dronken ze nog thee en taart aten ze taart.  Prins Constantijn en Prinses Laurentien hielpen mee om de  Waterscouting De Golfbrekers in Vlissingen mooi te maken. Prins Maurits en Prinses Marilène gaven allebei een sportworkshop in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. Daarna bakten en aten zij frietjes met de aanwezige kinderen. Kijk HIER voor foto’s

Prinses Ariane 4 jaar
Bron: RVD

Op 10 April werd Prinses Ariane 4 jaar en dat betekend dat ze naar de basisschool gaat.  Op 11 april was het dan echt zover , naar haar grote zussen mag ook Prinses echt naar school. Helaas kon ze haar eerste belevenissen op school niet gelijk met haar ouders delen. Prins Willem Alexander en prinses Maxima gingen namelijk naar Duitsland.

Koninklijk huwelijk in Engeland.
Officiele foto gemaakt door Hugo Burnand
Op 29 april  waren Prins Willem Alexander en Prins Maxima in Londen voor het koninklijke huwelijk in Engeland. De engelse  Prins William en Catherine Middleton gaven elkaar het ja woord en zijn vanaf dat moment Duke & Duchess of Cambridge. Klik HIER voor een logje over deze dag.
Koninginnedag
Gemaakt door Jannemieke. Niet over nemen zonder haar toestemming!
Echt laat hebben Prins Willem Alexander en prinses Maxima het niet kunnen maken in Engeland wat de volgende dag werden ze alweer in Nederland verwacht om Koningedag te vieren. Dit jaar bezocht de koninklijke familie  Weert en Thorn. Het werd een stralende dag.  Klik HIER voor foto’s van deze dag.
4 en 5 Mei

Gemaakt door Jannemeke niet over nemen zonder toestemming!
Mei is de maand waarin doden van de tweede wereldoorlog en uit vredesmissies erna worden herdacht en waarin we onze vrijheid vieren. Ook dit jaar waren de leden van de koninklijke familie daar bij aanwezig. Een overzicht hiervan vind je HIER.
Prinses Maxima 40 jaar en 10 jaar in  Nederland.

Prinses Maxima vierde op 17 Mei haar veertigste verjaardag en was ook 10 jaar in Nederland. Daarom zond de NOS een documantaire uit en gaf de RVD nieuwe foto’s vrij. Tijdens de uitreiking van de appeltjes van Oranje werd de prinses ook toegezongen. Op 27 Mei werd er een concert georganiseerd ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de prinses. En op het Loo is er een tentoonstelling ‘ Maxima , 10 jaar in Nederland’ die Prinses Maxima samen met de Koningin op 7 Mei opende.

Koninklijk huwelijk Monaco.
Op 1 en 2 juli werd het huwelijk van Vorst Albert van Monaco  en Charlene in Monaco gevierd. Prins Willem Alexander en prinses Maxima waren hierook bij. Klik HIER voor een overzicht van dit huwelijk.

Fotosessie Tavarnelle

Op 4 Juli vond de jaarlijke fotosessie na 5 jaar weer plaats bij het vakantie verblijf in Tavarnelle. Dit keer hadden de prinsesjes niet de zelfde jurkjes aan.  Foto’s vind je HIER.

Prinsjesdag. 
Op de derde dinsdag van September was het weer tijd voor de jaarlijke prinsjesdag.  Een foto overzicht van deze dag is HIER te vinden. Nog meer foto’s van de balkonscene vind je HIER

Prinses Annemarie zwanger 
In 2012 breid de koninklijke familie zich weer uit. Prinses Annemarie en Prins Carlos verwachten namelijk in Mei 2012 hun eerste kindje. 
Sinterklaas
Sinterklaas is een feest voor alle kinderen. Prinses Maxima bezocht dan ook samen met haar drie dochters de intocht van sinterklaas in Scheveningen. En een foto met Sinterklaas mag dan natuurlijk niet ontbreken. Klik HIER voor een foto van de prinsjes en sinterklaas.
 Kerst
RVD
 De koningin hield haar jaarlijkse kersttoespraak dit keer aandacht voor het milieu en ook voor omkijken naar elkaar. De kersttoespraak is HIER te lezen
Rol van het staatshoofd.
Ok in 2011 gaat de disscussie over de rol van de koning door. Hoe groot moet haar macht zijn? Is het niet eens tijd het koningshuis te vernieuwen? De politiek is verdeeld. Zal zeker vervolgd worden.
Tot slot nog een terugblik op 2011 van de NOS.

Eén gedachte over “Terugblik 2011

  • 14 jan 2012 om 6:11 pm
    Permalink

    Hoi,
    Tot mijn schrik had ik nog helemaal niet gereageerd op dit logje! En je hebt er juist zo'n mooie terugblik van gemaakt. Ik vind het erg professioneel gedaan, met kopjes en foto's en linkjes.. Voor jou alsnog de allerbeste wensen en ik hoop dat je dit jaar weer veel leuke blogjes zal kunnen maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.