Nieuws 12 t/m 17 oktober

Koningin Máxima bij symposium 40 jaar Blijf van m’n lijf

Koningin Máxima was op dinsdagochtend 14 oktober aanwezig bij de viering van veertig jaar Blijf van m’n lijf. Tijdens een symposium in Amsterdam lanceerde zij de app Ican, die vrouwen na een situatie met partnergeweld helpt herstellen en bouwen aan zelfvertrouwen.

RVD bericht – PPE fotoserie – Fotoserie ANP – MPE (Patrick van Katwijk) Fotoserie

Koning en Koningin van Spanje bezoeken Nederland
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben woensdag 15 oktober 2014 Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje op Paleis Noordeinde ontvangen voor een  ééndaags bezoek.
Het Spaanse koningspaar ontmoeten verder de Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol en de Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg in de Eerste Kamer.
Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met minister-president Rutte op het ministerie van Algemene Zaken.

RVD bericht – Fotoserie PPE  – ANP fotoserie  – Fotoserie MPE (Patrick van Katwijk)  fotoserie Robin van Utrecht

Koningin Máxima spreekt bij conferentie Wereldvoedseldag in Rome

Koningin Máxima hield donderdag 16 oktober ter gelegenheid van de ‘World Food Day’ in haar VN-hoedanigheid de openingstoespraak bij de conferentie van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome.
Koning reikt nieuwe Standaard uit aan Koninklijke Marechaussee in aanwezigheid van o.a. Prins Pieter Christiaan
Koning Willem-Alexander heeft donderdag 16 oktober op het Binnenhof in Den Haag een nieuwe Standaard uitgereikt aan luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant van de Koninklijke Marechaussee. Na veertig jaar wordt de Standaard van de Koninklijke Marechaussee (KMar) vervangen, in het jaar waarin de KMar tevens haar 200 jarig bestaan viert. Prins Pieter Christiaan was als reserve van de koninklijke Marehausse ook aanwezig.
RVD bericht – ANP fotoserie – PPE Fotoserie – MPE (Patrick van Katwijk) fotoserie –
Koningin Máxima bezoekt Stichting MeeleefGezin in Doorn, winnaar Appeltje van Oranje 2014
Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 17 oktober 2014, een bezoek gebracht aan Stichting MeeleefGezin in Doorn, winnaar van een Appeltje van Oranje 2014.
RVD bericht – ANP fotoserie

Van Vollenhovens aanwezig bij gala Fonds Slachtofferhulp
Prinses Margriet , Prof.Mr. Pieter , de prinsen Bernhard , Pieter -Christiaan en Floris met echtgenotes prinsessen Annette , Anita en Aimée waren aanwezig bij het 25ste gala voor Fonds Slachtofferhulp
Verslag op site Fonds Slachtofferhulp met foto

Overig  en kort nieuws

Koninklijk gezin bezocht zondag 12 oktober  in theater Care de jubileum voorstelling van 35 jaar kinderen voor kinderen

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag 17 december  drs. A.G. Koenders in Paleis Noordeinde beëdigd als opvolger van minister van Buitenlandse zaken drs. F.C.G.M. Timmermans , die een functie krijgt bij de Europese commissie 

Koning  Willem-Alexander heeft vrijdag 17 oktober  op Paleis Noordeinde de heer mr. M.W.C. Feteris beëdigd tot president van de Hoge Raad der Nederlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.