Nieuws 2 , 3 en 5 oktober

Koningin Máxima spreekt over inclusieve financiering bij bijeenkomst in Bazel

© Klaus Brodhage/RVD

 

 

 
Koningin Máxima heeft donderdag 2 oktober in haar VN-hoedanigheid bij de Bank for International Settlements in Bazel, Zwitserland, deelgenomen aan een bijeenkomst van Internationale Standaardisatie Organisaties en toezichthouders in de financiële sector (SSB). Bij het begin van de bijeenkomst heeft zij een openingswoord gehouden. Deze zogenaamde Standard Setting Bodies stellen richtlijnen en standaarden op voor onder andere financiële instellingen om de (financiële) integriteit van hun producten en diensten te waarborgen.
Koning bij uitreiking Heinekenprijzen voor wetenschap en kunst
Koning Willem-Alexander was donderdag 2 oktober in de Beurs van Berlage in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van zes internationale prijzen op het gebied van wetenschap en kunst en vijf prijzen voor jonge Nederlandse wetenschappers. De ceremonie vindt plaats tijdens een bijzondere zitting van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het is vijftig jaar geleden dat de oudste Heinekenprijs voor het eerst werd uitgereikt.
RVD bericht  – PPE fotoserie – ANP fotoserie – Fotoserie Robin van Utrecht
Prinses Beatrix bij uitreiking Max van der Stoel Award
Prinses Beatrix der Nederlanden woonde donderdagmiddag 2 oktober in het Spaansche Hof in Den Haag de uitreiking bij van de Max van der Stoel Award. De award gaat naar Spravedlivost, een mensenrechten NGO uit Kirgizië.

Prinses Laurentien heeft aftrap grote landelijke Edukans Schoenmaatjes campagne.

Edukans ambassadeurs Nick & Simon gaven vrijdag 3 oktober op basisschool De Zandkampen opnieuw een exclusief live concert die live te volgen was via digiborden in Nederland! Hiermee werd  de aftrap van de 20ste editie van Edukans Schoenmaatjes. Speciale gast was Prinses Laurentien die de mannen alles vroeg over Edukans en Schoenmaatjes.

Prinses Beatrix opent nieuwe opvanglocatie Leger des Heils

Prinses Beatrix opende vrijdagmiddag 3 oktober de Majoor Bosshardtburgh in Amsterdam. De Majoor Bosshardtburgh is een nieuwe opvanglocatie van het Leger des Heils voor hulpbehoevende dak- en thuislozen. Voorafgaand is de Prinses aanwezig bij een bijeenkomst in de Koepelkerk ter gelegenheid van de opening.

Prinses Margriet bij galadiner Internationaal Paralympisch Comité


Prinses Margriet woonde zaterdag  4 oktober het galadiner bij ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) in Berlijn.

Prinses Laurentien presenteert: ‘De Sprookjessprokkelaar’ Prinses Laurentien heeft zondag 5 september,  in aanwezigheid van haar man en kinderen,  haar nieuwe boek De Sprookjessprokkelaar gepresenteerd in de Efteling. Ze deed dit samen met kinderboekenschrijver Paul van Loon, waar ze  het sprookjesboek samen mee heeft geschreven.

Eén gedachte over “Nieuws 2 , 3 en 5 oktober

  • 20 okt 2014 om 5:41 pm
    Permalink

    Alles heel mooi bijgewerkt; september was dan ook een hele drukke maand

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.