Nieuws 27 oktober t/m 31 oktober

Deze week was het week van het staatsbezoek aan Japan , maar er was meer…
Gouverneur Generaal van Canada in Nederland. 

Gouverneur Generaal Johnston en  zijn echtgenote waren zondag en maandag in Nederland.
Maandag nam de Gouverneur Generaal van Canada deel aan een rondetafelgesprek in de residentie van de Canadese ambassadeur. Hier hield Prinses Margriet een toespraak en was ook Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven  aanwezig.

Daarna had het paar op Paleis Noordeinde een  ontmoeting met koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.
PPE fotoserie – ANP fotoserie

’s middags gingen de Gouverneur Generaal en mevrouw Johnston naar Bergen op Zoom. Op de Canadese oorlogsbegraafplaats woonden zij een bijeenkomst bij ter herdenking van de militairen die gesneuveld zijn bij de slag om de Schelde in 1944; nu 70 jaar geleden. Tijdens deze bijeenkomst was Prins Maurits , als Adjudant in Bijzondere Dienst, de vertegenwoordiger van koning Willem-Alexander die ondertussen al onderweg was naar Japan.
ANP fotoserie – PPE fotoserie

Naast de ontmoeting met leden van de koninklijke familie  had de gouverneur generaal ook een gesprek met minister-president Rutte. In het RVD-bericht daarover meer.

Prinses Beatrix bij herdenking eerste wereldoorlog in België 

Prinses Beatrix was dinsdag in Nieuwpoort en Ieper (Belgie) aanwezig bij  bijeenkomsten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.  Bij deze bijeenkomsten waren o.a. het belgische koningspaar

Bij het Koning Albert I-Monument in Nieuwpoort wordt het onder water zetten van de IJzervlakte herdacht en een eerbetoon gegeven aan “Koning Soldaat”, de bijnaam van Koning Albert I, die zich onder de soldaten in de loopgraven bij de rivier de IJzer in West-Vlaanderen begaf.

In Ieper worden met een aangepaste Last Post onder de Menenpoort de slachtoffers van de eerste slag om Ieper herdacht. In de Menenpoort staan de namen van 54.900 gesneuvelde Britse militairen. Sinds 1929 – uitgezonderd 1940 tot 1944 – wordt onder de Menenpoort iedere avond, klokslag acht uur de Last Post gespeeld.
RVD bericht – ANP fotoserie –Fotoserie Belga Pictures – Fotoserie PPE

Prinses Beatrix opent nieuwbouw van Archipel Landrijt 
Prinses Beatrix opende woensdag in Eindhoven  de nieuwbouw van verpleeghuis Landrijt, onderdeel van Archipel Kenniscentrum. In het nieuwe gebouw combineert Landrijt gespecialiseerde kennis met wonen, zorg, behandeling en welzijn op één locatie. Na de openingsbijeenkomst werd  Prinses Beatrix rondgeleid door het nieuwe gebouw.
RVD-bericht – ANP fotoserie – Fotoserie PPE

Prinses Beatrix bij bijeenkomst 65 jaar KWF Kankerbestrijding
Prinses Beatrix  woonde, als beschermvrouw van het KWF,  vrijdag het 65-jarig jubileum bij van KWF Kankerbestrijding in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tijdens deze middag werd terug gekeken op een aantal mijlpalen die de stichting in 65 jaar heeft bereikt en ook vooruitgeblikt op de toekomst van kankerbestrijding. Ook worden er twee prijzen uitgereikt.

RVD-bericht  – PPE fotoserie – ANP Fotoserie

Overig en kort nieuws
Koning heeft maandag op Paleis Noordeinde in Den Haag  de ambassadeur van de Republiek Angola, Z.E. Luís José de Almeida, ontvangen voor afscheidsaudiëntie

Prins Constantijn is deze week benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van het SIDN Fonds.

Eén gedachte over “Nieuws 27 oktober t/m 31 oktober

  • 9 nov 2014 om 8:14 am
    Permalink

    Heel bijzonder en mooi dat we prins Maurits nu in een speciale functie zien. en ook mooie foto's vanuit Belgie van de Herdenking van de eerste wereldoorlog.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.