Nieuws 29 september t/m 1 oktober

Koning bij opening nieuw R&D centrum PlantLab
Koning was op dinsdag 30 september aanwezig bij de opening van het nieuwe R&D centrum van PlantLab in de De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch. Een bedrijf wat zich  voornamelijk bezig houd met groei van planten in afgesloten ruimten zonder daglicht, zogenaamde Plant Production Units (PPU). Na de openingsbijeenkomst wordt de Koning rondgeleid door het R&D centrum en maakt hij kennis met de PlantLab Playground.
RVD bericht – Filmpje Blauw Bloed  – Fotoserie PPE – ANP fotoserie – Meer informatie en foto’s

Koningin Máxima opent nieuw museum Micropia
Koningin Máxima opende dinsdagmiddag 30 september 2014 Micropia in Amsterdam. In dit nieuwe museum wordt de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar gemaakt. 

Geloofsbrieven ambassadeurs België, Ierland en Frankrijk
Koning Willem Alexander  heeft woensdagochtend 1 oktober 2014 op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van het Koninkrijk België, Z.E. Chris Leo Clark Hoornaert, de ambassadeur van Ierland, Z.E. John Neary, en de ambassadeur van de Franse Republiek, Z.E. Laurent Pic.
RVD bericht – ANP fotoserie

Koningin Máxima spreekt op symposium platform Wijzer in geldzaken

Koningin Máxima houdt woensdag 1 oktober in het ‘eauditorium’ van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een toespraak bij een symposium van platform Wijzer in geldzaken over het stimuleren van verantwoord financieel gedrag.

Koningin Máxima opent Markthal Rotterdam

Koningin Máxima opent woensdagmiddag 1 oktober Markthal Rotterdam. De overdekte markt in het centrum van de stad richt zich met een versmarkt, winkels en horecagelegenheden volledig op goed voedsel.
RVD-bericht –Fotoserie MPE (Patrick van Katwijk) – Fotoserie PPE – ANP fotoserie

Koning neemt eerste exemplaar Bijbel in Gewone Taal in ontvangst

Koning Willem-Alexander heeft op woensdag 1 oktober 2014 het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal in ontvangst genomen in het World Forum in Den Haag. Met deze vertaling wil het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel begrijpelijk maken voor een breed lezerspubliek.
RVD bericht – Fotoserie PPE – ANP fotoserie – Fotoserie Robin van Utrecht

Prof.Mr.Pieter van Vollenhoven opent Wellness Centre Beemster

Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven heeft woensdag 1 oktober een hotel-wellnesscentrum geopend in één van de forten van de Stelling van Amsterdam, Fort Beemster. 

Artikel  – Filmpje Blauw Bloed 

Prinses Laurentien heeft op de website van waterbedrijven in Nederland een column geschreven over de actie Waterspaarders 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.