Overlijden Inés Zorreguieta (Jongste zus Koningin Maxima)

Donderdagochtend verschenen in Argentijnse media berichten dat Inés Zorreguieta, de jongste zus van Koningin Maxima,  op 33 jarige leeftijd zou zijn overleden. Niet veel later bevestigd de RVD het nieuws.  Ines Zorreguieta was woensdagavond laat/ donderdagmorgen vroeg levenloos is aangetroffen in haar appartement in Buenos Aires.  Er wordt uitgedaan van zelfdoding.

Ines Zorreguieta is de jongste van het gezin en de enige ‘volle’ zus van Koningin Maxima. De koningin heeft verder twee broers (Martín en Juan) en drie halfzussen uit het eerste huwelijk van haar vader (María, Angeles en Dolores)

Inés was bruidsmeisje bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002 en ze was peetmoeder van Prinses Ariane, die in haar doopnamen de naam Inés mee gekregen heeft.

Embed from Getty Images

In Argentinië is het gebruikelijk binnen 48 uur te begraven. Koningin Maxima is samen met haar gezin dan ook donderdag gelijk afgereisd naar Argentinië en daar vanmorgen vroeg (Nederlandse tijd) aangekomen.  De begrafenis zal daar later vandaag plaats vinden.

De publieke activiteiten van Koningin Maxima van gisteren en vandaag zijn geschrapt. Koningin Maxima zal haar man ook niet vergezellen bij staatsbezoek aan Estland, Letland , Litouwen van komende week. Haar publieke agenda is nu leeg tot 21 juni

 


Hoewel de website nog verre weg van actief is , wilde ik hier niet  aan voorbij gaan.  Ik merkte namelijk dat het wel extra mensen naar mijn website trekt. Mensen die ik wil informeren. Wel heb ik besloten de berichtgeving rond het overlijden van Ines overlijden te beperken. Ik gun de familie rust en privacy en werk dan ook niet graag mee aan het verspreiden van details en beelden (vooral door Argentijnse media verspreid) die in mijn ogen de grens van privacy niet respecteren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.