In de Spotlights Prinses Annemarie de Bourbon de Parma.

In de serie ‘In de spotlights…’ zal ik steeds van een wat onbekender lid van de Nederlandse koninklijke familie een soort biografie plaatsen. In dit tweede deel aandacht voor Prinses Annemarie, die morgen voor de kerk haar ja-woord aan Prins Carlos hoop te geven.

Annemarie’s leven in het kort.
Annemarie word als Annemarie Cecilia Gualthérie van Weezel  op 18 December 1977 in Den Haag geboren als dochter van Hans Gualthérie van Weezel en Ank de Visser. Annemarie heeft een oudere broer – Lodewijk  en een jonger zusje –Constance. De eerste jaren woont Annemarie in Den Haag , maar als  haar vader ambassadeur word bij de Raad van Europa in Straatsburg verhuist het hele gezin naar Straatsburg.

Bron: NOS

Annemarie’s studies en werk.
Annemarie haalde haar Franse eindexamen in Straatsburg hierna studeerde ze Rechten aan de Universiteit van Utrecht. Hierna volgde ze de postdoctorale opleiding Radio- en Televisiejournalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Door haar Journalistieke opleiding komt ze uiteindelijk terecht bij de NOS. Hier werkt ze  van 2007 tot en met 2009 als correspondent op de Europese redactie van de NOS in Brussel, samen met Paul Sneijder, Wessel de Jong en Gert-Jan Dennekamp. Op de NOS website hield ze toen een weblog bij met haar ervaringen. Die weblog kun je hier  bekijken. Sinds 2009 werkt  ze op de politieke redactie van de NOS in Den Haag.

Prins Carlos en Annemarie.
Carlos met Annemarie Gualth_rie van Weezel EI0E0534
Annemarie leert Prins carlos kennen in Brussel. We zien Annemarie  voor het eerst echt samen met Carlos tijdens de doop van Carlos’ achterneefje Pieter van Vollenhoven, zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, op 20 september 2009 .Op 7 oktober 2009  word officieel bekend gemaakt dat Prins Carlos en Prinses Annmarie zich verloofd hebben. Annemarie werd door Carlos ten huwelijk gevraagd tijdens een picknick aan de vijver van Paleis het Loo. Het paar kent elkaar dan ongeveer 3 jaar (ondertussen dus zo’n 4 jaar). Op 12 Juni 2010 vind het  burgerlijk huwelijk plaats in Wijk bij Duurstede, dit burgerlijk huwelijk word geheim gehouden en het paar heeft aan meer waarde te hechten aan het kerkelijk huwelijk. Dit kerkelijk huwelijk stond officieel gepland op 28 Augustus , maar werd uitgesteld door het overlijden van de vader van prins Carlos. Morgen is het dan toch eindelijk zover.

Foto met dank aan http://royal-naturepress.nl  niet overnemen zonder toestemming!

5 gedachten over “In de Spotlights Prinses Annemarie de Bourbon de Parma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.