In the spotlights.. Viktória

Door het overlijden van prins Friso en het nieuws over de ziekte van prins Bernhard heb ik  het publiceren van extra logjes even uitgesteld en ook niet echt aandacht geven aan het huwelijk van prins Jaime. Maar  precies vier weken voor het huwelijk van prins Jaime is het hoogtijd om eens te gaan kijken wie de toekomstige vrouw van prins Jaime is..

Jeugd

Viktória Cservenyák is op 25 mei 1982 geboren in Boedapest als enigst kind van Tibor Cservenyak en Dorotya klara Bartos. Haar vader was arts nucleaire geneeskunde en won als waterpoloër zilver tijdens de olympische spelen van 1972 en goud tijdens de spelen van 1978.

Ze bracht haar jeugd door in Hongarije en Zwitserland. Na de scheiding van haar ouders trouwde haar moeder met de Nederlander Tristan Gerrit Hendrik ter Riet en verhuisde op haar achtste naar Nederland. Hier woonde ze in Apeldoorn.

Studie en werk

Viktória studeerde rechten in Utrecht en en haalde een master in business aan Nyenrode en de universiteit van Amsterdam. Ze heeft als advocaat gewerkt bij Allen & Overy en schreef een Engelstalige roman over haar ervaring in de jetset wereld onder de naam Victoria Delano. Op dit moment is ze werkzaam als bedrijfsjurist van de Rabobank.

Victoria en Prins Jaime 

Woordvoerder familie de bourbon de parma/ ANP handout / fotograaf: Reiner RVDA

De bovenstaande foto werd samen met het persbericht door het secretariaat van prinses Irene  gedeeld.

Viktória leert prins Jaime begin 2012 kennen. Wij zagen het paar voor het eerst 17 februari 2013 bij het ABN ABRO tennistoernooi, later dat  jaar , 21  juli zagen we haar ook bij het festival dat georganiseerd was voor de veertigste verjaardag van kroonprins Haakon van Noorwegen.  Ook  konden we op 19 augustus zien hoe Viktoria  prins Jaime steunde tijdens de begrafenis van Jaime’s neef prins Friso.

Op 5 oktober hoopt  Viktoria  dus in Apeldoorn het ja-woord te gaan geven aan prins Jaime. Haar zwager prins Carlos verleende Viktoria al de titel gravin van Montizón.  Na haar huwelijk met prins Jaime wordt ze ook automatisch prinses van Bourbon de Parma en mag ze zich koninklijke hoogheid noemen.

Over prins Jaime maakte ik al eerder een log in deze serie. Bekijk die hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.