Koninklijk , maar toch heel gewoon Deel 1: Prinses Annette

We kennen allemaal de beelden van prinsesen in mooie jurken bij gala’s , maar de meeste leden van de nederlandse koninklijke familie zijn naast koninklijk toch ook gewonen mensen die gewoon werken voor hun geld. In deze serie besteed ik daar aandacht aan. In het eerste deel Prinses Annette.

 
Prinses Annette mag dan wel lid zijn van het koninklijkhuis , maar we zien haar weinig in de functie van prinses en als we haar dan toch als prinses zien heeft het vaak te maken met gehandicapten en dat is niet zo heel gek aangezien de prinses in haar dagelijksleven met gehandicapten werkt.

Prinses Annette de werkende moeder
Over haar priveleven is natuurlijk weinig bekend , maar eeen echt prinsesenleven leidt ze in ieder geval niet. De prinses woont samen met haar man – Prins Bernard– en kinderen – Isabella , Samuel & Benjamin-in Amsterdam. Sinds januari 2002 werkt de prinses hier partime bij de Stichting AGO als begeleidster op de kunstwerkplaats.

 Archieffoto RVD
De stichting AGO biedt in de regio Amsterdam dagbesteding aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 1 januari 2007 is de AGO een onderdeel van Cordaan. Prinses Annette werkt dus bij de kunstwerkplaats. De kunstwerkplaats is een atelier in Amsterdam waar kunstenaars met een verstandelijke beperking aan de slag kunnen met hun talent. Er worden cursussen en workshops aangeboden en er worden er galeries en musea bezocht. Het werk wordt geëxposeerd en verkocht via Galerie Amsterdam. Op de site http://www.kunstwerkplaats.nl/ is een overzicht van kunstwerken die gemaakt worden te vinden

Prinses Annette en Gehandicapten 
Naast het het feit dat Prinses Annette in de gehandicaptenzorg werkt, zet ze zich er ook voor in. Zo opende ze op 19 mei 2010 een kinderboerderij van dagactiviteitencentrum Horstheim in Staphorst en onthulde ze daarna de naam, nam ze op 25 November 2009 de cd ‘La,La,La,La, La’ van de sichting ‘ De Upsite van Down’ in ontvangst en opende ze op 7 Maart 2009 een zorginstelling in Dorst.

 De foto is gemaakt door Marieke en mag zonder toestemming niet overgenomen worden.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze nieuwe serie vinden. En of jullie nog een lid van de koninklijke familie graag in een volgende deel willen zien.

5 gedachten over “Koninklijk , maar toch heel gewoon Deel 1: Prinses Annette

 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  Leuke log. Ik vindt het echt goed dat Annette in de gehandicaptenzorg werkt. Dat verwacht je helemaal niet van een Prinses

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  Originele categorie! Ik vind Annette een hele leuk en spontane prinses, misschien wel juist omdat ze zo 'gewoon' is!

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:08 pm
  Permalink

  Ik vind dit een supergaaf idee, en heel mooi uitgewerkt, alleen vallen me nogal wat schrijffoutjes op! Dat mag de pret niet drukken, maar ik zeg het toch even!
  ————————————————–
  Ik ben het nog eens over gaan lezen en heb er inderdaad wel schrijffouten uitgehaald. Bedankt dat je het even het gezegd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.