Doop kleinkinderen van Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter: Deel 1 – Anna

Een tijdje terug vroeg ik jullie om ideeen voor een log te melden en daar kwamen goede ideeen uit. Een van die ideeen is aandacht voor de doop van de kleinkinderen van prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter. Met het elfde kleinkind op komst is het zeker de moeite waard om eens aandacht te geven aan de vollenhoven kinderen. In het eerste deel aandacht voor de doop van het oudste kleinkind: Anna

Het eerste kleinkind van Prinses Margriet en Prof.Mr.Pieter van Vollenhoven en oudste dochter van Prins Maurits en Prinses Marilene, Anastasia Margriet Joséphine van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven, werd op zondag 23 september 2001 in de Amsterdamse Obrechtkerk gedoopt. De dienst werd geleid door door pater G. Oostvogel en Dominee Nico ter Linden. Zij waren ook de voorgangers die het huwelijk van Prins Maurits en Prinses Marilène inzegenden. Anna is ingeschreven in twee doopregisters. Het register van Rooms-katholieke Kerk en dat van de Nederlandse Hervormde Kerk. De ouders wilden dit omdat Anna later dan zelf een keuze kan maken tot welk kerkgenootschap zij wil behoren. Haar peetouders zijn: haar oom prins Bernhard en haar tante Caroline de zus van Prinses Marilène. De jurk die Anna droeg is een familiestuk die o.a door haar vader prins Maurits gedragen heeft.

Klik HIER en HIER voor foto’s

Helaas geen officiele RVD foto of andere foto’s die ik hier kan plaatsen, dus dit eerste deel even zonder foto’s. Ik hoop dat jullie het een leuk logje vinden! Laat gerust weten wie jij graag als volgende in deze serie wil zien. Heb jij zelfgemaakte gefotos van een doop van een van de kleinkinderen van prinses Margriet en prof.mr. Pieter die in de deze serie gebruikt mogen worden dan kun je die mailen naar thedutchroyalfamily@live.nl .

3 gedachten over “Doop kleinkinderen van Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter: Deel 1 – Anna

 • 7 jun 2013 om 1:14 pm
  Permalink

  Prachtig gemaakt! Helaas kan ik je ook niet aan foto's helpen! Toen de kleinkinderen gedoopt werden was ik nog niet zo fanatiek en oud genoeg om er heet te gaan! Ik hoop het bij de kleine van Aimee en Floris wel te gaan doen, als het mogelijk is!

  Beantwoorden
 • 12 jun 2013 om 5:38 pm
  Permalink

  Toch heel leuk, je hebt het goed opgelost door een collage te maken die bij alle logjes gebruikt kan worden. 'k heb er wat van geleerd nog ook!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.