Koninklijke dopen – Deel 3: Prinses Alexia

Met de doop van Willem-Jan in het vooruitzicht was ik gestart met de serie koninklijke dopen. Het is vandaag precies 8 jaar geleden dat prinses Alexia gedoopt werd. Reden dus om eens terug te kijken op haar doop..
Prinses Alexia, die geboren werd op 26 juni 2005 en werd op zaterdag 19 november dat zelfde jaar gedoopt in de Dorpskerk in Wassenaar. De dienst werd geleid door ds J.A.D. (Deodaat) van der Boon, de vaste voorganger van de Dorpskerk.
De doopdienst van Prinses Alexia werd natuurlijk bijgewoond  door een groot deel van de Nederlandse koninklijke familie en de familie Zorreguieta. Namelijk prinses Beatrix , De heer J.H. Zorreguieta en mevrouw M. del Carmen Cerruti de Zorreguieta , Professor mr. Pieter van Vollenhoven , Prins Friso van Oranje-Nassau, Prinses Mabel , gravin Luana  , Prins Constantijn , Prinses Laurentien, gravin Eloise, graaf Claus-Casimir,  Juan Zorreguieta ,  Dolores Zorreguieta , Prins Maurits , Prinses Marilène,  Prins Bernhard , Annette , Prins Pieter-Christiaan , Prinses Anita,  Prins Carlos de Bourbon de Parme , Prinses Margarita de Bourbon de Parme en Prinses Carolina de Bourbon de Parme.

Daarnaast waren ook koning Filip en koning Mathilde van België, Jan Peter Balkenende, en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en

daarnaast ongeveer 500 officiële genodigden, vrienden en bekenden van de ouders van prinses Alexia.
Haar peetouders van prinses Alexia zijn koningin Mathilde van België, mevrouw drs. Alexandra Jankovich de Jeszenice , Prins Friso, Juan Zorreguieta en Jonkheer mr. Frans de Beaufort.
Terwijl Prinses Alexia werd binnengedragen zong een kindercantorij lied. In de kindercantorij zingen kinderen uit de Wassenaarse Dorps-, Kieviet- en Messiaskerk onder leiding van Anneke Jansen-Kot. Verder werd de muzikale bijdrage aan de dienst geleverd door Het Residentie Kamerkoor onder leiding van Jos Vermunt, Rijk Jansen, cantororganist van de Dorpskerk, Christianne Stotijn (zang), Mienke van der Velden (gamba), Erica Waardenburg (harp) en Paul Pleijsier (gitaar).
Net als zus  haar Prinses Catharina-Amalia wordt Prinses Alexia gedoopt met water uit de Jordaan. De doopjurk die zij draagt werd ontworpen ter gelegenheid van de doop van Prinses Wilhelmina in 1880. De doopjurk is gemaakt van Brusselse kant. Het ensemble is nadien ook gebruikt bij de doop van Prinses Juliana, Prinses Beatrix, Prinses Christina, Prins Willem-Alexander en als laatste Prinses Catharina-Amalia.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.