Terug naar … 25 december 1969

25 december 1969
Het pasgeboren prinsje. RVD (Via beeldbank nationaal archief)


Nijmegen – Vandaag is voor veel mensen een dag voor gezelligheid en lekker eten met familie en/of vrienden. Het is namelijk eerste kerstdag. Voor Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter vandaag geen kerstdiner, maar wel feest. Prinses Margriet beviel vandaag (donderdag 25 december 1969)  om twee minuten voor negen in de ochtend in het Nijmeegse Sint-Radboudziekenhuis  van een zoontje. Het is de tweede zoon voor Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter, op 17 april vorig jaar werden ze al de ouders van Maurits. Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven grapte vlak na de geboorte tegen wat verslaggevers bij het ziekenhuis: “We gaan net zo lang door totdat we een dochter hebben.” “Meisjes moeten toch ook geboren kunnen worden.” Natuurlijk is een dochter leuk, maar voor prins Maurits is een broertje leuker om mee te spelen en het paar zal zeker gaan genieten van de nieuwe telg. Het Kerstkindje heeft de namen ‘Bernhard Lucas Emmanuel’ gekregen. Met Bernhard hebben Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter hun zoon naar zijn opa vernoemd. Bovendien vond het paar Bernhard een heel leuke jongensnaam. Omdat de geboorte voor een bijzondere kerst zorgde , heeft het paar in de namen Lucas en Emmanuel de kerstgedachte willen uitdrukken.  Op oudejaarsdag zal Pieter zijn zoon aangeven in het Nijmeegse stadhuis.

De trotse ouders (Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter) en de grote broer  (prins Maurits) van het pasgeboren Prinsje Bernhard (jr.)
RVD (met dank aan Nationaal archief/td>

Helaas word de verjaardag van Prins Bernhard dit jaar overschaduwd door de ziekte van de prins. Meer over de gezondheid van prins Bernhard vind je HIER
Ik hoop dat ze ondanks de zorgen met elkaar toch een mooie dag hebben en wens Prins Bernhard , zijn gezin en verdere familie en vrienden sterkte en hoop dat zijn gezondheid snel zal verbeteren. 

2 gedachten over “Terug naar … 25 december 1969

  • 25 dec 2013 om 9:41 am
    Permalink

    Heel erg mooi, dat je hier aandacht aan besteed. toen in 1969 fantastisch nieuws en nu in 2013 hangt er toch een schaduw over, maar toch hoop ik dat ze goede moed houden met elkaar en samen sterk hier voor zijn om dit door te maken. Heel veel sterkte voor prins Bernhard en zijn gezin, zijn familie en vrienden.

    Verder wens ik ondanks dit alles iedereen Fijne Feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar. Want alles gaat gewoon door voor iedereen en dat is maar goed ook. Ikzelf vier nu al Kerstmis 5 jaar op een rij met mijn 2 zonen en zonder mijn man en hun vader en dit valt ook niet altijd mee. Maar zoals ik zeg en schrijf het leven gaat gelukkig gewoon door. Iedereen alle goeds voor 2014.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.