25 december 1969
Het pasgeboren prinsje. RVD (Via beeldbank nationaal archief)


Nijmegen – Vandaag is voor veel mensen een dag voor gezelligheid en lekker eten met familie en/of vrienden. Het is namelijk eerste kerstdag. Voor Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter vandaag geen kerstdiner, maar wel feest. Prinses Margriet beviel vandaag (donderdag 25 december 1969)  om twee minuten voor negen in de ochtend in het Nijmeegse Sint-Radboudziekenhuis  van een zoontje. Het is de tweede zoon voor Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter, op 17 april vorig jaar werden ze al de ouders van Maurits. Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven grapte vlak na de geboorte tegen wat verslaggevers bij het ziekenhuis: “We gaan net zo lang door totdat we een dochter hebben.” “Meisjes moeten toch ook geboren kunnen worden.” Natuurlijk is een dochter leuk, maar voor prins Maurits is een broertje leuker om mee te spelen en het paar zal zeker gaan genieten van de nieuwe telg. Het Kerstkindje heeft de namen ‘Bernhard Lucas Emmanuel’ gekregen. Met Bernhard hebben Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter hun zoon naar zijn opa vernoemd. Bovendien vond het paar Bernhard een heel leuke jongensnaam. Omdat de geboorte voor een bijzondere kerst zorgde , heeft het paar in de namen Lucas en Emmanuel de kerstgedachte willen uitdrukken.  Op oudejaarsdag zal Pieter zijn zoon aangeven in het Nijmeegse stadhuis.

De trotse ouders (Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter) en de grote broer  (prins Maurits) van het pasgeboren Prinsje Bernhard (jr.)
RVD (met dank aan Nationaal archief/td>

Helaas word de verjaardag van Prins Bernhard dit jaar overschaduwd door de ziekte van de prins. Meer over de gezondheid van prins Bernhard vind je HIER
Ik hoop dat ze ondanks de zorgen met elkaar toch een mooie dag hebben en wens Prins Bernhard , zijn gezin en verdere familie en vrienden sterkte en hoop dat zijn gezondheid snel zal verbeteren.