Terug naar… 17 mei 2001

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk van Prins Constantijn en  Prinses Laurentien plaats vond. Een mooie gelegenheid een terug te blikken..

Prins Constantijn en Laurentien voor de wet getrouwd

 

DEN HAAG –  Een stort bui mocht de pret niet drukken. Een stralende Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst bezegelde donderdag , onder toeziend oog van familie en vrienden , vijf jaar relatie met een huwelijk.  

Embed from Getty Images

Het Burgerlijk Huwelijk werd gesloten in het voormalige Haagse raadhuis aan de Javastraat en werd geleid door Burgemeester Deetman van Den Haag. Nadat hij de aanwezigen welkom geheten had  en de betekenis van het huwelijk uitlegde en nog even de bijzondere band tussen het Koninklijk Huis en Den haag  en het opbloeien van de relatie is Brussel aan stipte, was het tijd voor het uitspreken van het ja-woord.

Na het ja-woord kon de huwelijksakte getekend worden. Eerst door het bruidspaar en daarna door de vier getuigen. Dat waren de broer van de bruid, Marius Brinkhorst, een vriendin van Laurentien, Sophie van de Wouw, de broer van de bruidegom, Prins Friso, en een studievriend van Prins Constantijn, Mikkel Hofstee.

Nadat de burgemeester het kersverse echtpaar had gefeliciteerd, hield Max Kohnstamm een toespraak. De 86-jarige Kohnstamm is een van de peetooms van de bruidegom. Hij was van 1945 tot 1948 particulier secretaris van koningin Wilhelmina.

Hiermee kwam er een einde aan de ceremonie. De aanwezigen verlieten de zaal en buiten werd het pas getrouwde stel , naar goed gebruik,  bestrooid met rozenblaadjes.  Het paar vertrok in een open auto naar Paleis Huis ten Bosch. Hier werd de rest van de dag met alle gasten doorgebracht, er wordt o.a.  gedineerd en tot in de late avond gedanst. En het paar is nog niet uit gefeest , zaterdag volgt de kerkelijke inzegening van het huwelijk met een rijtoer door Den Haag.

Vandaag was ook nog extra speciaal voor Maxima. De verloofde van Prins Willem-Alexander viert vandaag haar 30ste verjaardag en sinds vandaag heeft ze ook officieel de Nederlandse nationaliteit.

2,5 jaar geleden plaatste ik ter gelegenheid van hun 12,5 jarig huwelijk al een bericht over Prins Constantijn en Prinses Laurentien bekijk dat bericht HIER. Ter gelegenheid van het 10 jarig huwelijk maakte ik een foto-overzicht. Bekijk dat overzicht HIER

2 gedachten over “Terug naar… 17 mei 2001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.