5 jaar The Ducth Royal Family… geboortes en dopen

Het is weer even  geleden dat ik met terugblikken begon. Maar toch en vervolg op de  serie met terugblikken rond het vijf jarig bestaan. Sinds mijn site online is gegaan op 2 januari 2010  is er veel gebeurt binnen de Nederlandse koninklijke familie.  In dit deel blik ik terug op de geboortes en dopen in de periode 2 januari 2010 – 2 januari 2015

Haar geboorte valt niet in de periode dat mijn site online is , maar haar doop wel. Op zondag 28 Maart 2010 werd Eliane Sophia Carolina van Vollenhoven, de jongste dochter van Prins Floris en Prinses Aimée van Oranje-Nassau, van Vollenhoven in besloten kring gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn. De plechtigheid werd geleid door Dr. A. van der Meiden De peetouders van Eliane zijn Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, Prinses Carolina de Bourbon de Parme, de heer Hans Söhngen en mevrouw Ike de Rooij-van Haaren.

Meer over de doop van Eliane vind je in DIT bericht op deze site


De eerste geboorte die wel binnen het bestaan van deze site valt is de geboorte van Paola Cecilia Laurentien. De tweede dochter van Prinses Margarita en Tjalling en het zusje van Julia  kwam 25 februari 2011 ter wereld in Bronovo ziekenhuis in Den Haag.
Paola werd op 19 september 2011 gedoopt in de Willibrorduskerk in Wassenaar. Prinses Laurentien was een van de peeters. Bekijk HIER een fotoserie  en HIER nog twee foto’s van deze doop.

Op 9 mei 2012 was er opnieuw uitbreiding van koninklijke familie. In het Bronovo ziekenhuis in Den Haag beviel Prinses Annemarie van een dochter.  Het eerste kind voor Prins Carlos en Prinses Annemarie kreeg de volledige naam Luisa Irene Constance Anna Maria. Als roepnaam kozen de ouders voor Luisa. Als dochter van een prins van Bourbon de Parme kreeg het meisje de titel Prinses de bourbon de Parma.
Op 28 september 2012 werd Prinses Luisa gedoopt in Parma.  Peetouders waren: oom Prins Jaime, haar oma: prinses Irene, haar andere oma: Ank Gualtherie van Weezel, haar tante: Constance, haar oudtante: prinses Maria Theresia en gravin Franca Zanardi Landi di Veano. Bekijk HIER de uitzending van  Blauw Bloed over de doop.De volgende gezinsuitbreiding was bij Prins Floris en Prinses Aimee. Na twee dochter konden ze 1 juli 2013 een jongen verwelkomen in het gezin.  Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven,  roepnaam Willem-Jan, werd in het Bronovo Ziekenhuis geboren.  De onderstaande foto werd nog op de dag van de geboorte vrijgegeven
Geboorte willem_jan
© RVD Fotograaf: Prins Floris

Door de ziekte van Willem Jan’s oom Prins Bernhard liet een doop even op zich wachten , maar zondag 9 november 2014 werd in de kapel van Paleis het Loo de jongste zoon van Prins Floris en Prinses Aimee  alsnog gedoopt.  De plechtigheid stond onder leiding van de predikant van de Dorpskerk in Wassenaar ds van der Boon. De peetouders van Willem-Jan zijn Prins Pieter-Christiaan, Prins Alexander von Isenburg, Floris Leeuwens en Cooske Alberda van Ekenstein-Ten Cate.
Beelden van de doop vind je in DIT bericht op deze site

17 oktober 2013 was er opnieuw uitbreiding binnen de familie. Dit keer opnieuw bij Prins Carlos en Prinses Annemarie. De tweede dochter  voor het paar en zusjes voor Luisa  kwam ruim een maand eerder dan de uitgerekende datum te wereld kwam. Ze kreeg de naam Cecilia Maria Johanna Beatrix. Haar roepnaam is Cecilia.
Prinses Cecilia wordt 5 april 2014 gedoopt  in de kathedraal van Piacenza (Italië)

De peetouders van Prinses Cecilia zijn oud-tantes prinses Cecilia van Bourbon-Parma en Prinses Beatrix , opa Hans Gualthérie van Weezel,  tante prinses Margarita en  achternicht Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel.
Beelden van deze doop zijn terug te vinden in DIT bericht

Prinses Viktoria verraste toen ze 30 november duidelijk zwanger leek te zijn. Er kwam gelijk bevestiging van de woordvoerder van de familie bourbon Parma.  Het eerste kindje van Prins Jaime en Prinses Viktoria  werd op 21 februari 2014 geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Het meisje heeft  de namen Zita Clara  gekregen en  via haar vader mag ze de titel Prinses de Bourbon de Parma dragen.

Ook de volgende zwangerschap komt naar buiten door dat de aanstaande moeder duidelijk zwanger in het openbaar verscheen, Dit keer is het prinses Carolina.  Het eerste kindje van haar en haar man Albert wordt op 20 mei 2014 geboren in het Zwitserse Zurich. Het meisje heeft als volledige naam Alaïa-Maria Irene Cécile Brenninkmeijer.  Haar roepnaam is Alaïa-Maria
6a2f1-anp-29381282
ANP HANDOUT ROYAL IMAGES RVD / RENEE NIEUWENDIJK-HOEK

 

Prinses Zita en Alaïa-Maria worden op 4 oktober 2014 samen gedoopt. De dubbeldoop van de  twee jongste kleindochters van Prinses Irene vond plaatst  in de Maria ter Zeekerk in Noordwijk en werd voorgegaan door pater Gregory Brenninkmeijer SJ, en pastoor Theo Blokland van de Maria ter Zeekerk.

De peetouders van Alaïa-Maria zijn Prinses Margarita, Prins Constantijn, Philippe Brenninkmeijer en mevrouw Silvia Brenninkmeijer-Arboli. Zita Clara Koning Willem-Alexander , Prinses Margarita, Prinses Maria-Teresa de Bourbon de Parme, mevrouw Dorothea ter Riet-Bartos en de heer Jacco Eltingh als peters.

Een officieel bericht is er nooit gekomen , maar ondertussen is duidelijk dat er in de afgelopen vijf jaar bij Bernardo  en Eva ook nog een tweede kind is geboren: een zoon Julian die geboren is 21 september 2011 . Ook Juliana is ondertussen moeder. Van haar kind is mij naam en geboortedatum onbekend.

Eén gedachte over “5 jaar The Ducth Royal Family… geboortes en dopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.