De vijfde van deze maand in de geschiedenis…. 5 februari 2007

Voor het vieren van het vijf jarig jubileum had  Anja een paar leuke ideeën. Een van deze ideeën was om elke vijfde van de maand terug te blikken op een (speciale) activiteit of gebeurtenis die ook op die de zelfde dag  in het verleden plaats vond. In het eerste deel van deze speciale serie gaan we terug naar  2007, toen waren Koningin Elizabeth II en Prins Philip in Nederland.5 februari 2007
Britse vorstin en echtgenoot in Nederland

Maandag was de Britse koningin Elizabeth II samen met haar man  prins Philip in Nederland. De reden van dit bezoek was het vierhonderd jarig bestaan. van de de Engels Hervormde Kerk in Amsterdam.  

Het paar werd op Rotterdam Airport ontvangen door Koningin Beatrix. waarna het gezelschap vertrok richting Den Haag voor een lunch. Verder bezocht Koningin Elizabeth in deze stad het Internationaal Gerechtshof en reikte Prins Philip onderscheidingen uit. 

Het bezoek van de Britse koningin en haar man werd voortgezet in Amsterdam. Daar voegde Koningin Beatrix zich weer bij het gezelschap en werd de viering van het vierhonderd jarig bestaan van de Engels Hervormde kerk bijgewoond.

De dienst, die geleid werd door de predikanten John Cowie en Alan McDonald,  begon met muziek van Mozart en Bach. De schriftlezingen waren uit het boek Exodus (het gedeelte van de brandende doornstruik) en uit het Johannesevangelie. Verder werd Psalm 100 gezongen.
De dienst werd afgesloten met de volksliederen van het Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

Bekijk HIER foto’s van de viering

Het programma wordt afgesloten in het Amsterdams Historisch Museum in Amsterdam.
Bekijk HIER een reportage met aan het eind een verslag van deze dag en  verder aandacht voor eerdere bezoeken van de Engelse koningin aan Nederland.

Eén gedachte over “De vijfde van deze maand in de geschiedenis…. 5 februari 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.