Huwelijk Prins Albert en Charlene Wittstock

Natuurlijk kunnen we niet om het huwelijk wat in Monaco plaatst vond dit weekend heen. Daarom als nog dit logje over dit koninklijke huwelijk.

 31 Juni

Een dag voor het burgelijk huwelijk begon het feest al in Monaco met een concert van The Eagles.

1 Juli

http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-995530

Op 1 Juli werd in het paleis het burgelijk huwelijk gesloten door de voorzitter van de Monegaskische Raad van State, Philippe Narmino.  Na afloop was er nog een Balkonscene en nog een concert van Jean-Michel Jarre, waar alle inwoners van Monaco welkom waren.

 

2 Juli


http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-995732
http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-995757
  

Een dag na het burgelijk huwelijk gaven Prins Albert van Monaco en Prinses Charlene van Monaco (Zoals Charlene na haar burgelijk huwelijk is gaan heten)  elkaar in de namiddag het jawoord op het erehof van het prinselijk paleis van Monaco.  De dienst begon om 17.00 en werd geleid door Bernard Barsi, de aartsbisschop van Monaco en er waren 3500 gasten uitgenodigd. Voor Nederland waren Prinses Maxima en Prins Willem Alexander aanwezig.

Charlene droeg een witte, felglinsterende jurk van Giorgio Armani met sleep van 20 meter, waar 2.500 uur aan is gewerkt. Waar 20.000 parels, 30.000 goudkleurige steentjes en 40.000 Swarovski kristallen opzaten. Albert had een wit legeruniform aan. 

Na anderhalf uur was de plechtige, muzikaal omlijste dienst afgelopen. Bruiloftsgasten gooiden witte bloemblaadjes op het vertrekkende stel. Daarna reed het paar in een hybride cabrio door de stad. Uiteindelijk ging het stel nog langs de kleine kerk st. Dévote. Hier legde Charlène haar bruidsboeket neer. Alberts moeder Grace Kelly had 55 jaar geleden haar bruidsboeket gedeponeerd in dezelfde kerk. In het kleine kerkje met herinneringen moest Charlène wel even een traantje weg pinken.

Na een pauze , waarin de bruid zich even had omgekleed ging het feest verder met een dinerop de terrassen van het casino in Monaco verzorgd door Topchef Alain Ducasse . Daarna is er een vuurwerk en een bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.