Prins Maurits en Prinses Marilene 12,5 jaar getrouwd.

Het is vandaag 12,5 jaar geleden dat Prins Maurits en Prinses Marilene voor de wet trouwen. Tijd om eens terug te blikken.

Tijdens haar studie in Groningen komt prinses Marilene in cafe ‘Soestdijk’ te werken. Rond 1992 bezoek Maurits een aantal keer dit cafe en al snel spreken ze met elkaar af.  In november 1997 is het dan zo ver Prins Maurits en Prinses Marilene verloven zich. De verloving en het later volgende huwelijk kan rekenen op veel aandaacht. Prins Maurits was namelijk de eerste van de kleinkinderen van koningin Juliana en prins Bernard die trouwden. Een jonge dame in een toch voornamelijk uit mannen betaande koninklijk huis was een mooie verandering.

Op 29 mei 1998 voltrekt burgemeester Bruins Slot het burgerlijk huwelijk in Paleis het Loo in Apeldoorn.

Een dag later is het kerkelijk huwelijk in de Grote Kerk van Apeldoorn. Deze dienst word geleid door dominee N. ter Linden en pastoor G. Oostvogel. Er is veel belangstelling voor het Huwelijk want Maurits is het eerste kleinkind van Bernard en Juliana wat gaat trouwen. Het huwelijk maakte niet alleen vanwege de bescheiden pracht indruk. Verschillende (protestantse) Oranjes, onder wie prinses Juliana, gingen tijdens de dienst ter communie en veroorzaakten daardoor onrust in kerkelijk Nederland.

Bron van de foto’s: RVD

Het gezin van Prinses Marilene en Prins Maurits
Prins Maurits en prinses Marilene hebben drie kinderen. Op 15 april 2001 werd het eerste kind van Prinses Marilène en Prins Maurits  geboren. Haar roepnaam was Anna , en haar volledige naam was Anastasia Margriet Joséphine van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. Anna was het eerste achterklein kind van Bernard en Juliana en haar geboorte was dan ook groot nieuws. Op 26 Oktober werd het gezin van Prinses Marilène en Prins Maurits  uitgebreid met een zoon. Deze zoon kreeg de naam Lucas Maurits Pieter Henri van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven en zijn roepnaam was Lucas.Op 31 Mei 2005 kregen Prinses Marilène en Prins Maurits er een dochter bij. Zij kreeg de naam Felicia en voluit heet ze Felicia Juliana Bénedicte Barbara van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven.

De nieuwste gezinsfoto die n.a.v het 12,5 huwelijk is vrij gegeven:

En ze leefde nog lang en gelukkig? Laten we het hopen.

11 gedachten over “Prins Maurits en Prinses Marilene 12,5 jaar getrouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.