Prinses Luisa Irene viert vierde verjaardag

Niet alle verjaardagen krijgen op deze site aandacht, maar in sommige gevallen maak ik een uitzondering. In Nederland is de vierde verjaardag toch wel een speciale verjaardag, het betekend namelijk dat je naar de basisschool mag.  Vandaag  viert Prinses Luisa haar vierde verjaardag en breek dus ook voor haar de schooltijd aan. Een mooi moment om de (weinige) beelden die er van haar zijn erbij te pakken. 

Prinses Luisa Irene Constance Anna Maria (roepnaam Luisa) geboren  werd precies vier jaar geleden (9 mei 2012) in het Bronovo in Den Haag geboren als eerste kind van Prins Carlos en Prinses Annemarie.  Luisa is vernoemd naar beide grootmoeders: Irene en Anna. Constance verwijst naar haar overgroot oma en tante van moederskant.

De vader van Prinses Luisa is sinds 2010 het hoofd van de familie Bourbon Parma. Deze familie regeerde het hertogdom Parma en Piacenza. Hoewel dit gebied nu al ruim 155 jaar onder Italië valt en geen hertogdom meer is, draagt het hoofd van de familie nog altijd de titel Hertog van Parma en Piacenza.  Prins Carlos vind de historische band belangrijk en komt daar nog minstens een keer per jaar. Op 27 september 2012  kwam Prinses Luisa mee naar Parma om voorgesteld te worden.

Een dag later werd ze er hier in de Battistero kathedraal gedoopt.  Het prinsesje heeft vijf peetmoeders en één peetvader, haar oom prins Jaime. De beide oma’s prinses Irene en Ank Gualthérie van Weezel, tante Constance (zus van Annemarie), oudtante prinses Maria Theresia (zus van prins Carlos Hugo) en de Italiaanse gravin Franca Zanardi Landi di Veano.

 

Prinses Luisa is ondertussen niet meer enigst kind. Op 23 oktober 2013 werd zusje Prinses Cecilia  geboren en vorige maand, om precies te zijn op 24 april, kreeg ze er een broertje bij, Prins Carlos (jr.).  Het gezin woont in Den Haag. Naar verwachting zal ze dan ook daar, als de school geen extra vrije dagen aan de meivakantie vast geplakt heeft, vandaag haar eerste dag op de basisschool hebben.

Nog meer beelden van Prinses Louisa, helaas niet heel recent..

Fotoserie baby Prinses Luisa met ouders in het park ( PPE ) – Fotoserie van de doop van Prinses Luisa (Edwin Jansen) – Prinses Luisa bij de doop van haar zusje (april 2014) – Foto ter gelegenheid van de derde zwangerschap van Prinses Annemarie (december 2015)

2 gedachten over “Prinses Luisa Irene viert vierde verjaardag

 • 13 mei 2016 om 3:49 pm
  Permalink

  We hebben nog een keer een exclusieve foto gezien in Royalty toen bekend werd dat het derde kindje op komst was. Want ze is inmiddels natuurlijk echt alweer veel groter. Hoop dat prinses Luisa een mooie verjaardag heeft gehad en het naar haar zin krijgt op school.

  Beantwoorden
  • 14 mei 2016 om 11:14 am
   Permalink

   Je hebt helemaal gelijk! Helaas is de foto niet meer op groot formaat op internet te vinden. Ik heb wel de royalty waar hij is staat, maar in verband met copyrights durf ik het niet aan die in te scannen en hier te plaatsen. De cover is nu wel gelinkt

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.