SPECIAL: Carlos (Jr.) de Bourbon de Parme

9f0d4c9a0a.jpg

af0d223bcf.jpgbd5715f0ec.jpg

Carlos Xavier Bernardo Sixto Marie werd op 27 Januari 1970 in Nijmwegen geboren als het eerste kind van Prinses Irene en Hertog Carlos Hugo de Bourdon de Parma. Hij kreeg de titels prins de Bourbon Parme , Prins van Piacenza, hertog van Madrid.

8134e9a20f.jpg

Carlos werd gedoopt op het kasteel van Lignières in Frankrijk. Carlos officiele aanspreek titel is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parma, maar hij wordt meestal gewoon Prins Carlos genoemd. Carlos kreeg in 1972 een broertje en een zusje namelijk Prinses Margarita en prins Jaime.

In 1974 komt daar nog een zusje bij , Maria Carolina.

75bb89d4de.jpg

Prins Carlos woon tijdens zijn jeugd in Nederland, Spanje, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Als hij 11 jaar is besluiten zijn ouders te gaan scheiden. Hierdoor woont hij ook een paar jaar in Paleis Soestdijk bij zijn opa en oma.

b2ffc2e17c.jpg

Studie en Werk.
Prins Carlos studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan de Wesleyan University in Connecticut en geschiedenis aan de Cambridge University. Hij behaalt een graad in politieke wetenschap en filosofie in Connecticut. Na zijn studie begon hij met werken bij de ABN AMRO in Amsterdam waar hij zich vooral bezighield met de voorbereidingen van de invoering van de euro. De prins heeft een tijd in Brussel gewerkt als public affairs consultant bij EPPA (European Public Policy Advisors). Sinds 2007 houdt hij zich bezig met projecten op het gebied van duurzaamheid en het bedrijfsleven.Hij is op dit moment onder andere directeur van de Stichting voor Innovatie en Duurzaamheid

Carlos als lid van de koninklijke familie
9d04d07140.jpg

Prins Carlos laat zich ook zien als lid van koninklijke familie. Zo was hij in 2003 samen met zijn tante , koningin Beatrix, en prinses Maxima bij de installatie van de Prins Claus Leerstoel. Ook is hij regelmatig aanwezig bij belangrijke familiegebeurtenisen. Zo was hij in 2001 bij het huwelijk van zijn neef prins Constantijn der Nederlanden een van de leden van het bruidspersoneel. En natuurlijk onbrak hij ook niet bij het overlijden van zijn Oma en Opa (prinses Juliana & prins Bernard) in 2004. De laatste keer dat we Carlos zagen was bij de doop van Pieter jr. van Vollenhoven in September 2009. Hier was ook zijn verloofde Annemarie bij.

Carlos en de liefde
In oktober 2009 maakte Carlos zijn verloving met Annemarie Gualthérie bekend. Zij hopen rond augustus van dit jaar te gaan trouwen. Prins Carlos had al eerder een vriendin namelijk Brigitte Klynstra. Met haar kreeg hij in 1997 een zoon die de naam Carlos (jr) kreeg. Brigitte en Carlos zijn nooit getrouwd , en ook heeft Carlos gezegd dat hij zich niet zou bemoeien met de opvoeding van deze zoon.

In de nieuwste royalty is een interview te lezen met Carlos en Annemarie. Op de site van dat blad is ook een leuke foto te vinden klik daarvoor hier.

De zwart/wit foto’s zijn van ANEFO (met dank aan Beeldbank Nationaal Archief) overige foto’s van Carlos jeugd zijn foto’s gemaakt van mijn moeders plakboek. De foto waar Marieke op staat is van Marieke (http://royalfotograaf.web-log.nl/) Deze mag niet zomaar overgenomen worden!

11 gedachten over “SPECIAL: Carlos (Jr.) de Bourbon de Parme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.