SPECIAL: Marilene 40 Jaar!

Een week gelden vierde Carlos zijn 40ste verjaardag en vandaag was het dan de buurt aan Marilène om haar 40ste verjaardag te vieren. Ook dit is natuurlijk reden voor een Special.  Deze keer minder foto’s in de log maar meer fotolinkjes omdat het lastig was om toestemming voor het publiceren van die foto’s te krijgen.

Jeugd

Marilene werd op 4 Februari 1970 in Dieren geboren als jongste dochter van Hans van den Broek en Jose van den broek. Ze heeft nog een oudere zus Caroline. De voledige naam van Marilene is: Marie-Hélène Angela. 6 April 1970 word Marilene gedoopt. Klik HIER voor een foto van die doop van de Marilene.

Marilene in 1975 , Marilene in 1982 ,

Studie

Marilene gaat naar de basisschool in in Velp. Hierna gaat ze naar het Rijnlands Lyceum
in Wassenaar. Hier haalt ze in 1988 haar VWO-diploma. Datzelfde jaar begint ze aan de Rijksuniversiteit aan de studie Bedrijfskunde. Voor deze studie volgt zij in 1991 een half jaar vakken aan de Katholieke Universiteit Leuven. In mei 1994 studeert Prinses Marilène af in de Bedrijfskunde, met als afstudeerrichting Marketing.De familie van den broek net na het afstuderen van Marilene

Werk

Na dat Marilene haar diploma heeft gehaald gaat ze in 1994 als management traineewerken bij Koninklijke Ahold NV in Zaandam werken. Ahold is het bedrijf wat onderandere verantwoordelijk is voor Albert Hein. Eind 2005 stopt Marilene met werken om zo meer thuis te zijn. Vanaf 1 januari 2006 werkt gaat Marilene bij het Rijksmuseum in Amsterdam werken hier houd ze zich onderanderen bezig met van de oprichting van een Vriendenorganisatie.

Marilene verteld over een van de schilderijen van het rijksmuseum

Marilene en Maurits

Tijdens haar studie in Groningen besluit Marilene een bijbaantje te nemen. Uiteindelijk gaat ze werken in cafe ‘Soestdijk’ rond 1992 als ook Maurits komt in dit cafe en al snel spreken ze met elkaar af. In november 1997 is het dan zo ver Maurits en Marilene verloven zich. Op 29 mei 1998 voltrekt burgemeester Bruins Slot het burgerlijk huwelijk in Paleis het Loo te Apeldoorn. Een dag later is het kerkelijk huwelijk in de Grote Kerk van Apeldoorn. Deze dienst word geleid door dominee N. ter Linden en pastoor G. Oostvogel. Er is veel belangstelling voor het Huwelijk want Maurits is het eerste kleinkind van Bernard en Juliana wat gaat trouwen. In November zijn Marilène en Maurits 12,5 jaar getrouwd en komt er een special over hun huwelijk op deze site.

Huwelijk Maurits Marilène Nationaal archief/ RVD
Bron foto RVD

Het gezin van Marilène en Maurits

Op 15 april 2001 werd het eerste kind van Prinses Marilène en Prins Maurits  geboren. Haar roepnaam was Anna , en haar volledige naam was Anastasia Margriet Joséphine van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. Anna was het eerste achterklein kind van Bernard en Juliana en haar geboorte was dan ook groot nieuws. Op 26 Oktober werd het gezin van Prinses Marilène en Prins Maurits  uitgebreid met een zoon. Deze zoon kreeg de naam Lucas Maurits Pieter Henri van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven en zijn roepnaam was Lucas.Op 31 Mei 2005 kregen Prinses Marilène en Prins Maurits er een dochter bij. Zij kreeg de naam Felicia en voluit heet ze Felicia Juliana Bénedicte Barbara van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven

Een paar leuke foto’s van Marilene , Maurits en de Kinderen

Doop van Anna , Familie foto tijdens de doop van Lucas ,doop felcia, Op de slee , Het gezin bij de doop van Emma , Het gezin bij de doop van Pieter & Marilene met Anna aan tafel

Marilène als lid van de Koninklijke familie

Prinses Marilène heeft weinig verplichtingen als lid van de koninklijke familie. Ze is natuurlijk wel bij koninginnedag , Make a difference day en af en toe zien we haar bij een opening maar daar naast heeft ze een vrij normaal leven. Ze werkt zorgt voor de kinderen we heeft een ‘gewoon’ huis in Amsterdam.

Marilene met constantijn tijdens koniginnedag 2009 , Marilene en maurits tijdens koninginnedag 2008 , Marilene tijdens Make a difference day.

Marilene door de jaren heen

1970  1975  1980 1982 1994 1995  1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

8 gedachten over “SPECIAL: Marilene 40 Jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.