SPECIAL: Prins Bernhard en Prinses Annette: 12,5 jaar getrouwd.

6 januari was het precies 12,5 jaar gelden dat prins Bernhard jr. voor de wet trouwden voor de wet. En 8 januari was het 12,5 jaar geleden dat Prins Bernard en Prinses Annette voor de kerk trouwden.
Helaas heb ik het de afgelopen weken druk gehad , maar ik wou het niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus als nog een speciaal logje over Prins Bernhard en Prinses Annette.

RVD/ Met dank aan nationaal archief.

Net als Prins Maurits en Prinses Marilene leerde ook prins Bernhard en Prinses Annette elkaar kennen tijdens hun studententijd in grongingen. Prins Bernhard studeerde economie en prinses Annette psychologie. Op 30 maart 2000 liet het paar weten te gaan trouwen.

Het paar verspreiden het huwelijk over twee dagen. Op 6 juli trouwden in Utrecht voor de wet.

Het burgerlijk huwelijk werd gesloten door burgemeester Mrs. Brouwer-Korf in de hal van spiegels op Paushuize van het stadhuis.  De getuigen van het burgelijk huwelijk waren Prins Maurits Prinses Marilène, Saskia Alexandra Bish en Diederik Willem de Rooij.
De bruid en de bruidegom kwam aan in een oude auto die  ooit  van Prins Hendrik was. Prinses Annette droeg een licht blauwe dame pak, van de  ontwerper Frans Molenaar, en een hoed met verschillende kleuren. Prins Bernhard droeg een licht blauwe stropdas zodat hij met zijn bruid passen.

Na het burgelijk huwelijk was er een lunch op Paleis Soestdijk.  Hier waren naast alle familieleden die al aanwezig waren tijdens het burgelijk huwelijk ook prins Bernhard sr. en prinses Juliana ook aanwezig.

Een foto van het burgelijk huwelijk , Even kusje tijdens de ceremonie

Twee dagen later op 8 juli 2000  was het kerkelijk huwelijk.  Hiervoor had prinses Annette een trouwjurk laten ontwerpen door Frans Molenaar.  De jurk was van ivoorkleurige taft met een rij knoopjes, ronde, lage hals en brede kraag.  Het kerkelijk huwelijk vond plaats in de Domkerk van Utrecht. Dr. Anne van der Meiden, emeritus-voorganger van de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden, leidde de dienst. Verschillende familieleden kregen ook een aandeel in de dienst. Zo waren prins Maurits en Prinses Marilene getuigen , lazen prins Floris en Prins Pieter Christiaan voor uit de bijbel en zong Prinses Christina. Na de dienst was er een receptie in het academiegebouw.

RVD/ Met dank aan nationaal archief.
En daarna werd tot in de vroege uurtjes het feest in paleis het Loo het feest voortgezet met muziek van o.a. vriend Renee Froger.

Het gezin van Prins Bernhard en Prinses Annette.

Prins Bernhard en Prinses Annette hebben drie kinderen.  Hun eerste kind werd op 14 mei 2002 geboren. Het meisje kreeg de naam Isabella, voluit Isabella Lily Juliana. Op 25 mei 2004 volgde zoon Samuel, voluit Samuel Bernhard Louis en op 12 maart 2008 zoon Benjamin, voluit Benjamin Pieter Floris. Bij Koninklijk Besluit is geregeld dat kinderen uit het huwelijk de familienaam ‘van Vollenhoven’ krijgen en dat ze ondanks de parlementaire goedkeuring geen titels. Het gezin woont in Amsterdam. Hier werkt prinses Annette in een kunstatalier voor gehandicapte en Prins Bernhard houd zich bezig met IT dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.