In verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, kunnen bijeenkomsten waar leden van het Koninklijk Huis bij aanwezig zouden voorlopig geen doorgang vinden.

Wel laten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima door middel van telefoongesprekken en waar mogelijk werkbezoeken zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. Gebruik de zoekbalk of onder aan ‘vorige evenementen’ om meer te lezen over deze activiteiten

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoekt akkerbouwbedrijf in Abbenbroek

3 juli 2020

Koning Willem-Alexander bracht 3 juli een werkbezoek aan Van der Poel Loonbedrijf & Akkerbouw in Abbenbroek. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op de land- en tuinbouwsector.

Koning Willem-Alexander sprak met de eigenaren van het bedrijf over hoe zij de coronacrisis het hoofd proberen te bieden. Tijdens een rondleiding op de boerderij zag de Koning onder meer de voorraden aardappels van het boerenbedrijf die zijn blijven liggen door het wegvallen van de afzetmarkt. Daarna ging Koning Willem-Alexander in gesprek met agrariërs en LTO Nederland over de gevolgen van de coronapandemie op de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. De impact van de coronacrisis is niet eenduidig. Sommige bedrijven hebben de afzet van hun producten grotendeels zien wegvallen door de sluiting van de horeca terwijl andere bedrijven een toename aan vraag vanuit de supermarkten zagen. Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met diverse betrokkenen over de toekomst van de landbouwsector na corona. Ook werd gesproken over de invloed van veranderingen in het gedrag van consumenten op de productie en de afzetmarkt van akkerbouwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *