Koningsdag 2021

Koningsdag wil ik niet on opgemerkt voor bij laten gaan. Ook deze Koningsdag moest er rekening gehouden worden met de nog altijd geldende maatregelen tegen verspreiding van corona. In tegenstelling tot vorig jaar ging Koning Willem-Alexander dit keer wel op pad met zijn gezin. Het werd een ochtend waar de regio Eindhoven zich presenteerde. Eindhoven de innovatieve stad en ook de stad van design. De keuze voor Technische Campus Eindhoven was niet voor niets. Even een overzicht

Embed from Getty Images

Het Koninklijk gezin arriveerde in een autostoet. Koning Willem-Alexander kwam samen met Prinses Amalia aanrijden in de DAF Kini dat is een oude DAF die z’n ouders cadeau kregen bij zijn geboorte. De Koning heeft ook verschillende keren tijdens zijn vakanties in het Italiaanse Tavarnelle hierin meegereden. Bekijk daarvan HIER een foto. Koningin Maxima volgde met de Prinsessen Alexia en Ariane in de Lightyear One, een modern elektrisch model auto.

Het gezin liep vervolgens langs een optreden van de gelegenheidsband ‘The Streamers’ naar binnen , waar ze in een studio van alles te horen. Zo werden er verschillende ontwerpen getoond , kwamen er beelden uit Eindhoven en was er een quiz. Vervolgens was het de beurt aan de Prinsessen om even verder op aan te sluiten bij de talkshow voor jongeren. Buiten deden Prinses Alexia en Prinses Ariane nog mee aan de Hoover race en namen de Prinsessen het tegen elkaar op in een virtuele race op het circuit van Zandvoort. Vervolgens was het tijd voor aandacht voor technologie in de gezondheidszorg. Vervolgens werd tot slot van het programma nog een dans met drones getoond.

Lees meer

Eén gedachte over “Koningsdag 2021

  • 3 mei 2021 om 7:34 am
    Permalink

    Fijn dat je weer een blogje hebt geplaatst. Schattig dat die oude DAF gebruikt werd, die we in porto Ercole ook zagen tijdens de vakanties. Kort, maar bondig verslagje.

Reacties zijn gesloten.