Terug naar….. 8 juli 2000

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Prins Bernhard en Prinses Annette voor de kerk trouwden. Tijd voor een nieuwe terug naar..

8 juli 2000

Prins Bernhard en Annette getrouwd voor de kerk

Utrecht Twee dagen geleden trouwden Prins Bernhard met Annette voor de wet in het Paushuize Utrecht, vandaag was de Domkerk van dezelfde stad toneel voor hun kerkelijk huwelijk.

Embed from Getty Images

Samen met hun ouders kwam het bruidspaar aan bij de kerk. Voor de gelegenheid koos de bruid voor een jurk met ivoorkleurige taft, een rij knoopjes, ronde, lage hals en brede kraag ontworpen door Frans Molenaar.

In de kerk zaten andere familieleden en vrienden. Tijdens de kerkdienst, die geleid werd door Dominee Anne van der Meiden (emeritus-voorganger van de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden), werd er door Prins Pieter-Christiaan een stuk van ‘de Prediker’ gelezen. Prins Floris las op zijn beurt dan weer een stuk uit Johannes (een Bijbelverhaal) en Prinses Christina zong een prachtig Italiaans lied “Amarilli” van Caccini. 

Als getuigen traden onder andere Prins Maurits en Prinses Marilène op.

Het gospelkoor Berget Lewis & The Gospeltrain sluit af met de gospel “You’ve got a Friend”.

Na de dienst volgende nog een besloten receptie in het Academiegebouw en een feest in Paleis het Loo , met onder andere optreden van Rene Froger , die bevriend is met het paar.