Prinses Margriet heeft een boodschap voor Canada

Vandaag is het Bevrijdingsdag en staat we stil bij 75 jaar bevrijding. Helaas is het dit jaar door het Coronavirus voor vele veteranen niet mogelijk bij de evenementen te zijn, daarom had Prinses Margriet een videoboodschap special voor de Canadese veteranen.

In de boodschap vertelt de Prinses dat zij en haar man uitkeken naar de ontmoetingen met de Canadese veteranen, maar dat we helaas nog even geduld moeten hebben tot het weer veilig kan. Ze haalt verder aan dat Canada haar familie tijdens de oorlog gastvrijheid getoond heeft en ook een belangrijke rol heeft gespeeld in de bevrijding van de Duitse bezetting. Ze onderstreept de goede band tussen Nederland en Canada en verteld over de overhandiging van de ‘Liberation75’ tulpenbollen vorig jaar en haar wens dat juist het tot bloei komen van deze tulpen hoop bied voor de toekomst.

Ze besluit de boodschap met de wens dat de Canadese veteranen in goede gezondheid hoopt te ontmoeten in de nabije toekomst , in betere tijden. En besluit met een dankjewel aan Canada