Werkweek van.. 11-15 mei

Koning Willem-Alexander sprak maandag op de Dag van de Verpleging in een videogesprek met 4 verpleegkundigen over hun werk in deze tijd en het belang van waardering voor het vak.
Woensdag bezocht de Koning sportgebied Genneper Parken om zich te laten informeren over het weer op startte van de sport en bezocht hij Territoriaal Operatiecentrum waar hij onder andere in gesprek ging over hun bijdrage aan de planningsprocessen en ondersteuning van de zorg voor Corona patiënten.

Ook andere zaken gaan gewoon zo belaste de Koning drs. K.H. Ollongren met ingang van 14 mei 2020 weer met de hoedanigheid van viceminister-president en werd minister Koolmees ontheven van de hoedanigheid van viceminister-president.

Ministerie van Defensie

Koningin Maxima bracht dinsdag een bezoek aan AFPRO filters om te kijken hoe medische mondkapjes worden gemaakt. Donderdag liet ze zich, tijdens een bezoek aan woonzorglocatie Drentheplantsoen voor licht-verstandelijk gehandicapten van stichting Middin, informeren over hoe er in de gehandicapte zorg omgegaan wordt met de corona maatregelen.

In verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, kunnen bijeenkomsten waar leden van het Koninklijk Huis bij aanwezig zouden voorlopig geen doorgang vinden. Wel laten koning Willem-Alexander en Koningin Maxima door middel van telefoongesprekken en waar mogelijk werkbezoeken zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. Deze activiteiten zullen na afloop geplaatst worden onder agenda,