Terug naar…. 25 augustus 2005

Vandaag precies 10 jaar vond het Burgerlijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Anita plaats is. Een mooie gelegenheid een terug te blikken..

25 augustus 2005 

APELDOORN –  Vandaag was Paleis het Loo het decor voor het burgerlijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita.  De bruid droeg een pakje van zijde in de kleuren geel en groen. Dat was ontworpen door de uit Singapore afkomstig, nu in Parijs werkende couturier, Andrew NG. Het paar kwam bij Het Loo aan in een Rolls Royce, een voormalige hofauto van koning Olav van Noorwegen.

Het huwelijk werd voltrokken door burgemeester G. de Graaf van Apeldoorn.  Bij de plechtigheid waren naast familie en vrienden ook de premier en de beide Kamervoorzitters aanwezig. Van de familie ontbraken prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Ze zijn met vakantie. Ze komen zaterdag wel naar de kerkelijke plechtigheid. Prins Friso en zijn vrouw Mabel ontbraken donderdag ook. Ook zijn zullen er zaterdag wel bij zijn

Prins Christiaan is de van de derde zoon van prinses Margriet. Hij heeft voor zijn huwelijk geen toestemming laten vragen  aan het parlement en heeft met zijn jawoord het lidmaatschap van het Koninklijk Huis verloren. Volgens de prins zou dat toch alleen maar theoretisch zijn geweest.
Zaterdag volgt de kerkelijke inzegening in Noordwijk, door de Amsterdamse doopsgezinde predikant ds Henk Leegte.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images