In verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, kunnen bijeenkomsten waar leden van het Koninklijk Huis bij aanwezig zouden voorlopig geen doorgang vinden.

Wel laten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima door middel van telefoongesprekken en waar mogelijk werkbezoeken zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. Gebruik de zoekbalk of onder aan ‘vorige evenementen’ om meer te lezen over deze activiteiten

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoekt toeristische sector in Zeeland

8 juli 2020

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 8 juli een werkbezoek gebracht aan de toeristische sector in de provincie Zeeland. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op bedrijven in het toerisme en het vrijetijdsdomein.

Het werkbezoek startte bij klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen waar Koningin Máxima sprak met ondernemers, de provincie Zeeland en ondernemersorganisatie Impuls Zeeland. Tijdens het gesprek werd ingegaan op de beperkingen tijdens het voorseizoen vanwege de coronamaatregelen, het stapsgewijs weer opstarten van het toerisme en de verwachtingen voor de korte en de lange termijn. Tijdens een rondleiding door het klimbos kreeg Koningin Máxima een toelichting op de aanvullende regels om iedereen veilig te kunnen laten klimmen, het reguleren van bezoekersstromen en de verschillende parcoursen in het bos.

Aansluitend bezocht Koningin Máxima camping Ons Buiten in Oostkapelle. Tijdens een wandeling kreeg Koningin Máxima uitleg over de investeringen die zijn gedaan voor meer capaciteit aan sanitaire ruimtes en over de activiteiten die in de buitenlucht aan kleine groepen worden aangeboden. Door de coronacrisis heeft de camping de investeringen aangepast en op bepaalde onderdelen versneld en is ingezet op verdere digitalisering.

Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van onder meer de provincie, de veiligheidsregio en de GGD. In dit gesprek werd onder andere gesproken over de economische impact van de coronacrisis op de Zeeuwse vrijetijdseconomie, de knelpunten in de toeristische sector zoals het tekort aan geschoold horecapersoneel en de initiatieven om ondernemers aan elkaar te koppelen.

 

Gegevens

Datum:
8 juli 2020
Evenement Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *