In verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, kunnen bijeenkomsten waar leden van het Koninklijk Huis bij aanwezig zouden voorlopig geen doorgang vinden.

Wel laten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima door middel van telefoongesprekken en waar mogelijk werkbezoeken zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. Gebruik de zoekbalk of onder aan ‘vorige evenementen’ om meer te lezen over deze activiteiten

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geloofsbrieven ambassadeurs Zuid-Afrika, Argentinië en Vietnam

8 juli 2020

Koning Willem-Alexander krijgt woensdagochtend 8 juli op Paleis Noordeinde in Den Haag geloofsbrieven* overhandigd van de ambassadeur van de Republiek Zuid-Afrika, Z.E. Vusimuzi Philemon Madonsela, de ambassadeur van de Argentijnse Republiek, Z.E. Mario Javier Agustin Oyarzábal en de ambassadeur van de Socialistische Republiek Vietnam, Z.E. Pham Viet Anh.

Geloofsbrieven zijn twee documenten van een buitenlands staatshoofd waarin vermeld staat dat er een ambassadeur aftreden is en een nieuwe aangesteld is. Een ambassadeur biedt deze na diens aanstelling aan de Koning aan. Dit gaat samen met ceremonieel ontvangst. Dit is nu wel aangepast aan de corona maatregelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *