Overlijden Prinses Christina

De RVD maakt namens Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix met groot verdriet bekend dat Prinses Christina vrijdagmorgen 16 augustus 2019 op het complex van Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd is overleden. Zij leed al enige jaren aan botkanker.

“Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze lieve zus en tante. Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.” Willem-Alexander , Maxima en Beatrix

Koninklijk Huis via Facebook , Twitter en Instagram

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix. Ze had de roep naam Marijke maar veranderde dat later in Christina. In 1975 trouwde ze met Jorge Guillermo. Vanaf dit huwelijk zou ze haar recht verliezen op de troonopvolging. Het paar kreeg drie kinderen: Bernardo, Nicolás en Juliana. Het huwelijk eindigde in 1996 in een scheiding.

Prinses Christina woonde na de scheiding onder meer in New York en in Italië.

Prinses Christina studeerde zangpedagogiek en hield zich naast zang en muziek de laatste jaren bezig met dans- en klanktherapie. In Nederland werkte ze onder andere in Huizen en Breda met Stichting Visio om haar kennis over technieken op het gebied van dans, klank en fysieke aanraking bij ondersteuning aan blinden en slechtzienden te delen. Prinses Christina was lid van het Comité van Aanbeveling van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours. Dit concours wil kinderen in Nederland kennis laten maken met muziek en hen stimuleren hun talenten te ontwikkelen.

Het stoffelijk overschot van Prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Eén gedachte over “Overlijden Prinses Christina

Reacties zijn gesloten.